Handlekurv

Din handlevogn er tom!

inkl. mva. ekskl.frakt

NOK 0,00

mva. NOK 0,00

Varegruppe
Bilder og kort Barn Kontor Vesker og smykker Saker og ting Påske Jul Interiør Møbler Lamper Mat og godis Kaffe og te Velvære og bad Kjøkken Blomster Tekstiler

RIEDEL - DEKANTER GLASSKARAFFEL 1500 Ml

Riedel

Dekanter Mamba

Størrelse: 1500 Ml

Glasskaraffel i Riedels munnblåste serie.

NOK 5829,-

Inspirasjonen til denne elegante karaffelen kommer fra mambaen, verdens raskeste slange. Karaffelen er et eksempel på når form og funksjon fungerer perfekt sammen. Takket være vakuumet som bygges opp inni karaffelen, får vinen maksimalt med luft og dekanteringen går raskere. Riedel kaller metoden for «dobbel dekantering».


Høyde: 325 mm

Volum: 150 cl


MUNNBLÅST KARAFFEL


De fleste viner, både røde og hvite, har godt av litt luft før de skal drikkes. Her holder det ikke bare å dra korken ut av flasken. For at luftingen skal ha effekt, må vinen dekanteres. Det vil si, helles over i en karaffel. Unge og eldre viner dekanteres av ulike grunner. Unge viner må ha kontakt med oksygen for å utvikles. Eldre viner dekanteres for at vinen skal skille seg fra bunnfallet som bygger seg opp under lagringen.


Riedels munnblåste karafler produseres av dyktige håndverkere i Tyrol i Østerrike. Deres grundighet og ekspertise innen glassblåsing garanterer at karaflene oppfyller Riedels høye standard. Hver eneste karaffel er et unikt håndverk.


Slik dekanterer du


Start med å skjære folien rett under flaskens hals og tørk åpningen med en serviett. Trekk ut vinkorken og lukt på den, for å forsikre deg om at vinen ikke er ødelagt. Hell deretter noen dråper i en ren glasskaraffel og snurr vinen i karaffelen for å fjerne uønskede lukter (dette kalles å envinere). Med rolige bevegelser heller du deretter resten av vinen i karaffelen, uten at bunnfallet følger med og blandes med vinen.


Riedel.